Visningstips – gode råd og tips til visning

Siden du selv står for visningen, er det viktig å forberede seg grundig. Du får aldri sjansen til å gjøre et godt førsteinntrykk 2 ganger… Våre tips og råd er bygget på lang tids erfaring.

Forberedelser

Selv om du selger en bolig ”as is”, altså slik den framstår, kan det være lurt med en gjennomgang i fht om det behøves overflateoppussing eller maling. Er det prosjekter som er påbegynt men ikke fullført? Alle som kjøper bolig ønsker å gjøre sine egne forandringer, det viktigste for deg som selger, er at boligen ser innbydende ut, og at du framhever de viktigste fordelene ved det objektet du selger.

Rent og ryddig

Det er viktig at alle overflater er vasket, at vinduer er pusset og at badene er renset for alt annet enn håndklær og ev andre tekstiler som framhever rommet.

Fjern alle personlige ting og rydd kjøkkenbenker for oppvask og andre ting som står framme. Husk at det du selger, nemlig boligen, er det som skal synes.

Fjern overflødige møbler slik at inntrykket blir lyst og luftig. Det er bedre at boligen er undermøblert enn det motsatte.

Sett ut vaser med blomster, og sørg for at det lukter godt. Tenn gjerne noen levende lys i forbindelse med visningen og fyr opp i peisen. Gjør utearealene innbydende, spander en ekstra runde med gressklipperen, eller rydd opp i bed og blomsterkasser. Kjæledyr er det lurt å låne bort i dagene før visningen slik at alle pelshår og allergener fjernes. Husk at de som kommer på visning skal ha en behagelig opplevelse, også allergikere.

Under visningen

Opplysninger om boligen/hvordan svare på spørsmål under visningen

De som kjenner boligen må være på visningen for å gi best mulig informasjon. Eventuelle andre som er tilstede på visningen må informeres grundig på forhånd om aktuelle forhold. Tegninger av boligen bør ligge framme sammen med prospektet, takst, vedtekter for sameiet/borettslaget der det er aktuelt, og opplysninger om området for øvrig. I prospektet bør det også ligge en mangelliste som er så fullstendig som overhodet mulig. Det er bedre at kjøperen får denne informasjonen når han er i kjøpsmodus, enn som en negativ overraskelse senere. Feil og mangler som bevisst holdes skjult vil før eller senere vise seg, og du kan komme i ansvar.

Når du får spørsmål, vær ærlig og oppriktig også om feil og mangler. Sørg for å skape riktig forventningsnivå både når det gjelder fordeler og eventuelle ulemper ved boligen.