SelgBoligSelv.no og AdvokatOppgjør AS

Fra ide til forretningskonsept/ Grunntanker bak SelgBoligSelv

Advokat og grunder Tom H. Glosimot beskriver prosessen som ledet til etableringen av AdvokatOppgjør og SelgBoligSelv – konseptet slik;

«Jeg hadde lenge sett meg lei på eiendomsmegleres økende honorarer, og visste jo at en advokat kunne gjennomføre oppgjøret med et minimum av kostnader hvis boligselgeren selv sto for selve salgsprosessen.

Ideen ble gjort om til handling, og ved hjelp av en gruppe bestående av eiendomsmeglere og advokater laget vi en kravspekk til hva som skulle til av dokumenter for å gjennomføre en trygg og sikker salgsprosess på nett. Fordi grunnideen ble basert på å spare penger for kunden, var utgangspunktet at mest mulig skulle gå automatisk fra vår side.

Systemet ble designet og programmert over en 3 års periode, og genererer alle dokumenter som skal til i prosessen. Vi mener at vårt system er det mest avanserte av sitt slag i Norge, og at det er grunnen til at vi kan holde så lav pris på tjenesten.

Hvis brukeren står fast, mot formodning riktignok, har vi en stab med dyktige advokater som kan hjelpe dem videre. Selve oppgjørssiden går også gjennom advokatene slik at transaksjonen er vanntett for både selger og kjøper.

De aller fleste boligselgere har grundig kjennskap til nettopp sin boligs fordeler og mangler. Selgeren har ofte selv de beste salgsargumentene for sin bolig. I tillegg får de beskjed om å utarbeide meget grundige lister over feil og mangler. Vi leverer datagenererte maler for salgsprospekt, annonsering på Finn.no og alt annet du trenger.

Nå, 17 år etter, kan vi med hånden på hjertet si at konseptet har fungert for våre brukere. Et boligsalg er en tillitssak, og mengden av fornøyde kunder og gjenkjøpsgraden hos disse for vårt konsept, viser at tryggheten og brukervennligheten er godt ivaretatt gjennom vårt system.»