Selg privat, slik selger du bolig selv

Tre enkle skritt

  1. Velg en pakke som passer deg best
  2. Registrer din egen konto
  3. Legg boligen ut for salg

Forberedelser og informasjon

Vårt unike dataprogram er utviklet av blant annet statsautoriserte eiendomsmeglere og advokater og er prøvet ut i over 15 år.

Du ledes automatisk gjennom salgsprosessen når du har fylt ut all informasjon om eiendommen. Programmet ber om den informasjonen som er påkrevet, og du vil bli forklart hvor du kan innhente informasjon du ikke er i besittelse av.

Datasystemet genererer så all informasjonen du har lagt inn, og fyller automatisk ut salgsoppgave, skjøte, brev til offentlige instanser mv.

En del opplysninger legges automatisk inn fra vår side og sparer deg for arbeiid. Systemet fører deg gjennom trinn 1,2 og 3 til gjennomført salg.

Det eneste du behøver er å printe ut dokumentene og sende disse til den ferdig utfylte adressaten.

Vær nøyaktig og grundig under utfylling og svar ærlig på spørsmål du får underveis. Trykk på ? hvis du lurer på noe og du får svar. Systemet hjelper deg å huske på alt ved at det automatisk haker av for alt du har gjennomført. Der hakene ikke er grønne, må du svare mer utfyllende eller gå tilbake og fylle ut tomme felter.

Du kan tegne boligselgerforsikring til god pris hos Protector gjennom oss.

Annonsering og markedsføring

Vårt program inkluderer også salgsoppgave og annonse for Finn.no. Du kan igangsette annonseringen allerede på trinn 3, når du har lagt inn dine egne bilder og tekster.

Forslag til selgende tekster og formuleringer finner du på nettsidene våre. Se også spørsmål og svar som en enda bedre veileder. Her får du all informasjonen som en megler ville hjulpet deg med, og vel så det.

Du står selv for visningen. Du trenger bare å skrive ut salgsoppgaven i ønsket antall eksemplarer og visningsskilt og piler i papir. Hvis du ønsker, kan du leie og få tilsendt spesiallagde visningsskilt og «Til Salgs»-plakat.

Budrunde, forhandlinger og kontraktsmøte

Du gjennomfører selv budrunden ved hjelp av vårt system. Du finner tips på nettsiden om hvordan du gjennomfører en budrunde. Hvis du ønsker hjelp til å gjennomføre selve kontraktsmøtet med kjøper, kan vi tilby dette som tilleggstjeneste mot vederlag.

Hvis du bor i Oslo/Akershus og omegn, kan vi holde kontraktsmøtet på våre kontorer i Oslo.

Ellers bistår vi gjerne i telefonmøter ellers i landet hvis du ønsker å benytte deg av vår tilleggstjeneste mot fastsatt vederlag.

Oppgjør

Oppgjøret gjennomføres av våre advokater i SelgBoligSelv hvis du har valgt Totalpakken eller Oppgjørspakken. I oppgjøret inngår:

  • Sletting av tidligere heftelser
  • Tinglysing/registrering av eierskifte
  • Utbetaling av kjøpesum
  • Registrering av panteheftelser for ny kjøper
  • Inneståelseserklæring

Utbetaling

Vi overfører pengene (med våre salgsomkostninger til fradrag) til oppgitt kontonummer etter avtale.

SelgBoligSelv.no, representert ved AdvokatOppgjør AS, har tegnet ansvarsforsikring på NOK 30 millioner, og er siden 2002 autorisert som eiendomsmeglerforetak av Finanstilsynet.

Våre pakker for salg av eiendom

Totalpakke

En god løsning for deg som ønsker assistanse i forbindelse med en del formelle oppgaver omkring salget, samt at annonsering på aktuelle eiendomsportaler inngår.
> Les mer om Totalpakken

Oppgjørspakke

Har du funnet kjøper til din eiendom og trenger oppgjørsmegler? - Vi bistår også med oppgjøret.
> Les mer om Oppgjørspakken